Het krijgen van cosmetische tandheelkunde en tandheelkundige behandeling in verschillende delen van de wereld, met name in rijke landen van de ontwikkelde wereld, kan zeer duur zijn, ongeacht of u toegang hebt tot elke vorm van tandheelkundige dekking.

In een enquête (1999-2004) is uit de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) gebleken dat 3,75% van de volwassenen tussen de leeftijd van 20 en 64 geen overgebleven tanden heeft. Vanaf 2010, bijna 45 miljoen Amerikanen ontbrak tandheelkundige verzekering, volgens de Amerikaanse federale agentschap CDC’s statistieken.

Veel middeninkomens en onverzekerde mensen vermijden hun tandartsafspraken vanwege hoge kosten dan pijn. Maar het uitstellen van de benodigde tandheelkundige behandeling of controle kan ze op een verhoogd risico van geconfronteerd duurder en meer uitgebreide tandheelkundige werk op de lange termijn. Begrijpelijk, orale en tandheelkundige problemen kunnen verergeren mondgezondheid van een individu als niet bijgewoond om onmiddellijk.

Als u behoefte heeft aan elke vorm van tandheelkundige behandeling of chirurgie, maar zijn bang voor de zware tandarts factuur, door het volgen van een aantal nuttige tips u geld besparen op uw tandheelkundige zorg.

Hieronder staan enkele nuttige tips om de kosten van tandheelkundige behandelingen voor zowel verzekerden als onverzekerde te verlagen. Tandheelkundige zorg kan zeer onbetaalbaar in verschillende rijke landen, zoals de VS, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, en andere EU-landen.

In vergelijking met de VS en Europese landen, alle gemeenschappelijke tandheelkundige make-over procedures, waaronder fineer, tand-gekleurde vullingen, bleken evenals meer complexe behandelingen, waaronder orthodontische of chirurgische behandelingen zoals tandheelkundige implantaat, bruggen, kronen, afdichtingsmiddelen, en tand binding kan worden gevonden op verrassend lagere kosten in de ontwikkeling en een aantal nieuw geïndustrialiseerde landen zoals India, Thailand, Mexico, Costa Rica, Hongarije en België, als gevolg van de lagere kosten van levensonderhoud en lonen.