Over ons

Er zijn nogal wat redenen waarom mensen een slechte smaak voor tandarts in hun mond ontwikkelen. Van harde tandartspersoonlijkheden tot verwondingen tot vreselijke ervaringen, dit alles kan iemand treffen die op heel jonge leeftijd begint. De meeste angsten beginnen in de kindertijd, wanneer we als jonge kinderen over de wereld leren. Ons lichaam en onze geest leren over de gevaren in de wereld. Ongevallen zoals een pikhouweel die per ongeluk tegen het tandvlees schraapt of een enorme pijn bij het op jonge leeftijd vullen van een gaatje, versterken de angst van de tandarts. Duik in de ergste gevoelens die je persoonlijk hebt. Ze voelen zich vreselijk, nietwaar? Dus waarom zou je naar de tandarts gaan als je het gewoon helemaal kunt vermijden?

Anderen gaan niet naar de tandarts omdat ze het gevoel hebben dat ze het niet onder controle hebben. Het is een beangstigende beproeving om iemand te hebben die je net hebt ontmoet en niet echt veel weet over de volledige controle over wat er in je mond omgaat. Gevoelens van angst zijn vaak de reden waarom mensen hun afspraak bij de tandarts verzetten of deze helemaal overslaan.

Interessant feit: mensen hebben een griezelig verlangen om open luchtdoorgangen te beschermen. We zijn van nature zelfbewust om onze mond open te doen en worden blootgesteld aan kwetsbaarheden.