Wanneer je te maken krijgt met het verlies van één of meerdere tanden, kan dit zorgen voor veel ongemak en onzekerheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende oplossingen om dit probleem op te lossen. Eén van deze oplossingen is een immediaatprothese, ook wel bekend als een immediaat kunstgebit. In deze blog zullen we de voordelen van deze onmiddellijke prothese bespreken en waarom het een goede keuze kan zijn voor jou.

Wat is een immediaatprothese?

Een immediaatprothese is een kunstgebit dat direct geplaatst wordt na het trekken van de tanden en kiezen. Dit betekent dat je na de tandextractie niet zonder tanden hoeft rond te lopen, maar gelijk een kunstgebit krijgt. Het is een tijdelijke prothese die wordt gebruikt tijdens het genezingsproces van het tandvlees en de kaak. Na ongeveer 3 tot 6 maanden wordt deze prothese vervangen door een definitieve prothese.

De voordelen van een immediaat kunstgebit

Een immediaat kunstgebit heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele prothese. Ten eerste hoef je niet zonder tanden te lopen tijdens het genezingsproces. Dit kan zorgen voor veel onzekerheid en ongemak, vooral als je een publiek beroep hebt. Met een immediaatprothese heb je gelijk een mooi en volledig gebit, wat kan bijdragen aan je zelfvertrouwen.

Een ander voordeel is dat de kaak en het tandvlees niet meer hoeven te genezen zonder tanden. Dit kan zorgen voor een betere genezing en minder pijn. Daarnaast zorgt een immediaatprothese ervoor dat de kaak en het tandvlees in de juiste vorm blijven, waardoor de definitieve prothese beter zal passen en minder aanpassingen nodig zal hebben.

Is een immediaatprothese geschikt voor jou?

Een immediaatprothese kan een goede keuze zijn als je niet zonder tanden wilt rondlopen tijdens het genezingsproces. Het is echter wel belangrijk om te weten dat deze prothese tijdelijk is en na enkele maanden vervangen moet worden door een definitieve prothese. Daarnaast kan het plaatsen van een immediaatprothese wat meer tijd en moeite kosten dan een traditionele prothese. Het is daarom belangrijk om goed advies te vragen aan een tandprotheticus voordat je een beslissing maakt.

Uiteindelijk is het belangrijk om te kiezen voor een oplossing die het beste bij jou past. Een immediaatprothese kan een goede keuze zijn als je niet zonder tanden wilt rondlopen en snel een mooi gebit wilt hebben. Het is echter wel belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de juiste keuze te maken voor jouw specifieke situatie. Wil je meer weten, neem dan contact op met tandprotheticus-jhoogendijk.